Ιταλικα

Γιατί Ιταλικά;

Γλώσσα μελωδική, γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Η εκμάθηση των Ιταλικών δεν αποτελεί παρά μια ευχάριστη ενασχόληση. Τα Ιταλικά προέρχονται από τα Λατινικά, τα οποία είναι η μητέρα γλώσσα πολλών άλλων Ευρωπαϊκών γλωσσών (Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά κτλ). Η ιταλική λογοτεχνία, ο κινηματογράφος, η όπερα αλλά και η ιταλική κουζίνα, είναι μόνο μερικά από όσα μας έχει χαρίσει η γειτονική χώρα.

Υπάρχουν αρκετοί φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της Ιταλικής Γλώσσας και αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο. Αναλυτικά...

  • Το Ιταλικό Ινστιτούτο χορηγεί το Diploma di Lingua Italiana σε επίπεδο B2 (αντίστοιχο του Lower στα Αγγλικά), Γ1 (το Diploma Avanzato di Lingua Italiana σε επίπεδο Advanced στα Αγγλικά) και το Diploma Superiore Di Lingua e Cultura Italiana σε επίπεδο Γ2 αντίστοιχο του Proficiency στα Αγγλικά).
  • To Πανεπιστήμιο της Perugia χορηγεί πτυχία σε 5 επίπεδα, τα CELI 1,2,3,4 και 5, τα οποία είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως και αποτελούν προϋπόθεση για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει σπουδές ή και να εργαστεί στην Ιταλία. Ο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει όλα τα πτυχία CELI εκτός του CELI 1, αρχίζοντας από το CELI 2 (μέτρια γνώση), CELI 3 (καλή γνώση), CELI 4 (πολύ καλή γνώση) και CELI 5 (άριστη γνώση). Να σημειωθεί πως το CELI έχει αρνητική βαθμολογία. Εξετάσεις για τα πτυχία αυτά διενεργούνται κάθε Νοέμβριο και Ιούνιο.
  • Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος σε τρία βασικά επίπεδα Α (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Α1 ή Α2), Β (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Β1 ή Β2) και σε επίπεδο Γ (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Γ1 ή Γ2). Και στα τρία επίπεδα βαθμολογίες από 60-119 απονέμουν επίπεδο 1 και βαθμολογίες 120-200 απονέμουν επίπεδο 2. Συνήθως οι εξεταστικές περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.
  • Το Dante Alighieri με την πιστοποίηση PLIDA. Το PLIDA (PROGETTO LINGUA ITALIANA DANTE ALIGHIERI) είναι πτυχίο που αποτελείται από 4 ΕΠΙΠΕΔΑ: LIVELLO A, B, C, D. Οι εξετάσεις του PLIDA οργανώνονται από την Società Dante Alighieri.Οι εξετάσεις αυτών των πτυχίων, που είναι αναγνωρισμένα από το Ιταλικό υπουργείο εξωτερικών, γίνονται σε δυο εξεταστικές περιόδους: Μάιο και Νοέμβριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φροντιστήριο είναι ανοιχτό καθημερινά 8.00 με 20.00 και το Σάββατο 9.00 με 15.00.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210 7601113 και 210 7601145

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Πίνδου 12 και Γεννηματά, Βύρωνας

Email

vironas@readygoedu.gr